食べたもの日記/What i ate...

++野菜の寿司++
お盆休みに、ちょっとかわったお寿司を食べました058.gif

b0203048_16284487.jpg


大分の日田市で話題となっている「日田んすし」です。
魚の代わりに、野菜など地域の特産品が寿司ネタとして使われています✧

トマト、小松菜、どんこ、たけのこ、パプリカ、
ゴーヤ&川魚の魚卵、高菜巻き、炙り鮎、うなぎ、
しそ&玉葱、桃(!)

お魚のお寿司も美味しいですが、
野菜もなかなか049.gif美味しいですよ♪
機会があればぜひ一度食べてみてくださいね~056.gif

------------------------------------------------------
++Vege Sushi++

During summer holiday, I had an opportunity to eat
unique sushi called 'Hitan-sushi',
the toppings are vegetables and freshwater fish
which are local products in Hita city, Oita Pref.
So, you can't expect 'salmon' or 'tuna' for this sushi ingredients.

These toppings I had were tomato, shiitake-mushroom, paprika,
takenoko(banboo shoot), peach, sweetfish etc.
Some of them can be enjoyed by vegetalian people.
[PR]

by fukusui-shoji | 2011-08-18 16:46 | *番外編*  

<< 塩水赤ウニ/Urchin pa... 煮豆/Cooked Beans >>