桜餅/Sakura Mochi

b0203048_1632422.jpg


桜色に着色した道明寺粉から作った餅で餡を包み、
外側を塩漬けした桜の葉1枚でくるむように
包んだ和菓子。葉っぱも食べられます。

桜の葉と餅を別梱包していますので、
葉っぱの香りが強く残っています。
「葉」の葉脈が浮き出ている面を表にして餅を巻くと、
「葉」の雰囲気がでてより見栄えが良くなります。
櫻葉と餅が分かれて梱包されていますので、
お店で手巻する事で、手作り間がアップします。

1/5~3月初旬まで限定販売です。
1個約65g。1トレーに10個入っています。(冷凍食品です)

温かいお茶を飲みながら、桜餅を頂く、、
とっても「和」なティータイムですね063.gif

-----------------------------------------------------
Sakura Mochi (frozen)

Sakura mochi is rice cake with red bean paste.
Usually eaten on Japanese Girl's Day (March the 3rd.)
The color is pink and covered with cherry tree leaf
which has nice flavor of cherry blossom tree,
as if it is telling us spring is coming soon.

This is frozen and can be eaten after defrost, wrapped it with the leaf.
1 piece is about 65g, 10pc/tray.
How about serving this Japanese cake with a cup of hot green tea?
Sounds very much 'Japanese' tea time..
[PR]

by fukusui-shoji | 2011-12-27 16:38 | デザート/Dessert  

<< たちうお/Largehead ... 食べた物日記~上海編~ >>