<   2010年 10月 ( 1 )   > この月の画像一覧

 

秋刀魚/Pacific Saury

b0203048_1559370.jpg
b0203048_15591451.jpg


秋を代表する魚の一つ、秋刀魚です。もう皆さんは召し上がりましたか??
「今年は秋刀魚の水揚げが少なく、例年に比べると高値」だとニュースでも
盛んに報じられていましたが、それほど日本人の秋の食卓に欠かせない魚なのだと思います。
刺身はもちろん、定番の塩焼き(大根おろし+スダチ)だけでなく、
炊き込みご飯や、蒲焼きなどいろいろなレシピで美味しく頂けます。
弊社の鮮魚部が、北海道から「日帰り漁」の秋刀魚を
空輸便でとりよせていますので、鮮度の良いものをお届けできます。
刺身用に空輸物、加熱用には陸送物と、どちらにも対応可能です。
北海道の秋刀魚を、海外で刺身で食べられる時代になっています001.gif001.gif

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Pacific Saury is a representing feature of autumn foods for Japanese people.
TV news say 'This year's catch of pacific saury is very small and the price is high.',
this shows how deeply this fish is involved in our life and
enjoyed by Japanese in autumn.
This fish are caught in one-day fishing in Hokkaido area,
and we can carry them from Hokkaido by air keeping the freshness.
This can be enjoyed in many recipes such as Takikomi-gohan(cooked in rice), grilled, sashimi, kabayaki (broiled with sweet soy sauce) etc.
[PR]

by fukusui-shoji | 2010-10-12 16:28 | 鮮魚/Fresh Fish