マナガツオ/Pomfret

旬:3-5月 Season: March-May
産地:瀬戸内海、熊本 Origin: Setonainai, Kumamoto


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関西では高級魚として珍重されています。脂の多い白濁した白身の魚です。
鮮度が良ければ刺身で食べるのが一番ですが、味噌漬け、塩焼き、煮付も絶品です。
骨が柔らかいので揚げて塩をふり、骨せんべいにしても。
頭と内臓が小さく、歩留りのよい魚です。
2kg前後の大型のものは入荷も少なく、高値で取り引きされています。
300g位の小さなものが比較的取り扱いやすいと思われます。

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Managatsuo (Pomfret)

This fish is very expensive in Kansai area in Japan, have oil-rich and white meat.
Sashimi is the best when fresh, miso-yaki (grilled with miso-sauce),
shio-yaki(grilled with salt), nitsuke is also nice to enjoy this fish.
The bone is soft and also can be eaten fried and seasoned with salt.
Yield rate is high because of its small head and guts.
Managatsuo in big-size(about 2kg) is rare and expensive,
smaller size(about 300g) is much easier to use.
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by fukusui-shoji | 2011-03-05 19:29 | 鮮魚/Fresh Fish  

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