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島原オイルサーディン/Oil Sardin of Japanese Anchovy

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「島原ローストオイルサーディン」
長崎県産のカタクチイワシを使った、オイルサーディンです✧✧
煮干しの原料となるカタクチイワシですが、このサイズだと煮干しには大きすぎ、
脂ものりすぎているということで、市場でも値がつかなかったのだそうです。

解凍してそのまま食べるもよし、パスタやピザの具にしても049.gif049.gif
オリーブオイルでローストしてあるので独特な香ばしさがあり、
魚の頭や内臓の独特のほろ苦さとマッチして、普通のオイルサーディンとはまた違った風味です。
ワイン等のお酒が好きな方には是非お勧めの一品です069.gif

ちなみに、貿易部の営業スタッフがこのオイルサーディンをソースに使った
「アスパラソテー」を作ったそうです!このソース、万能で使えるらしいですよ070.gif

♥♡ソースのレシピ♡♥
島原オイルサーディン3尾
牛乳大サジ1
マヨネーズ大サジ2
味噌少々
ケチャップ少々

全ての材料をよく混ぜればできあがりです(下の写真を参照ください)

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Shimabara Roast Oil Sardine
(Oil Sardine of Roasted Japanese Anchovy)


This is oil sardine of Japanese Anchovy.
This anchovy is from shmabara, Nagasaki prefecture, westernmost in Japan.
In general Japanese anchovy is material of Niboshi (dried sardine),
but this size is too big and too oil-rich for it.
This oil sardine was produced not to waste the 'irregular' anchovy.

Can be eaten defrost, also used for topping of pizza or ingredient of pasta.
Features the savory smell of roasted anchovy and little bitter taste
from its head and guts.
I recommend this dish with wine069.gif

One of our staff cooked 'saute' with this sardine.
The recipe is as follows, very easy and go well with any dish, he recommends.

*Recipe*
Oil sardine: 3 pieces
Milk: 1 tbst
Mayonnaise: 2 tbst
Miso: some
Ketchap: some
Just mix all ingredients well and put the sauce onto vegetables etc..

島原オイルサーディン/Oil Sardin of Japanese Anchovy_b0203048_17242484.jpg

This is 'saute of asparagus' made by our staff, Usa-san..
I didn't know he is such a good cook!

by fukusui-shoji | 2011-04-15 17:38 | 水産物/Seafoods  

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