南高梅/Nankobai Ume

b0203048_16475287.jpg


毎年この時期になると、スーパーなどで売られている「梅」。
今年こそ自家製の梅干しか梅酒でも作ってみようかな、と毎年思うのですが、
作らないまま、梅の時期が終わってしまいます。。。008.gif

この写真は貿易部のTくん家で毎年恒例となっている
自家製梅酒作りの為に買った梅です✧✧

南高梅(なんこうばい、なんこううめ)という梅の一種で、
和歌山県産のものが多いのですが、福岡産もあります。

----------------------------------------------------------
Nanko-bai Ume (Japanese Plum)

Ume is Japanese plum, ofter used to make ume-boshi
(pickled and salted plum) and ume-shu(Japanese liquer
steeping ume and sugar).

Most of this plum is from Wakayama Prefecture,
central part of Japan, and some of them is from
other part such as Fukuoka.
[PR]

by fukusui-shoji | 2011-06-24 16:51 | 果物/Fruits  

<< 桃/Peach ニザダイ/Scalpel Sa... >>