南高梅/Nankobai Ume

b0203048_16475287.jpg


毎年この時期になると、スーパーなどで売られている「梅」。
今年こそ自家製の梅干しか梅酒でも作ってみようかな、と毎年思うのですが、
作らないまま、梅の時期が終わってしまいます。。。008.gif

この写真は貿易部のTくん家で毎年恒例となっている
自家製梅酒作りの為に買った梅です✧✧

南高梅(なんこうばい、なんこううめ)という梅の一種で、
和歌山県産のものが多いのですが、福岡産もあります。

----------------------------------------------------------
Nanko-bai Ume (Japanese Plum)

Ume is Japanese plum, ofter used to make ume-boshi
(pickled and salted plum) and ume-shu(Japanese liquer
steeping ume and sugar).

Most of this plum is from Wakayama Prefecture,
central part of Japan, and some of them is from
other part such as Fukuoka.

by fukusui-shoji | 2011-06-24 16:51 | 果物/Fruits  

<< 桃/Peach ニザダイ/Scalpel Sa... >>