めばる/Goldeye Rockfish

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旬: 3-5月  
産地: 北海道南部~全国各地
Season: March-May
Origin: South of Hokkaido- through Japan


春の訪れを告げる魚「めばる」です。
名前の通り大きな目が特徴的で、かつては
日本中で獲れる魚として、広く親しまれていましたが
最近では漁獲量が減っており高値で取引されています。
卵ではなく、仔魚を生むめずらしい魚です。

定番の煮付けや焼き物がオススメです♪♪
煮付けたものを冷まして焼く、という食べ方も
あるそうですよ。

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Goldeye Rockfish (Mebaru)

This fish tells us that spring is just coming.
Used to be familiar to Japanese people before
though it is now sold as 'expensive fish'
as the catch is decreasing.

Nitsuke (Simmer) and Grill is recommended to enjoy this white meat fish with plain taste and meaty texture.
Why don't you tyr another way to grill it after simmer.
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by fukusui-shoji | 2012-03-17 11:38 | 鮮魚/Fresh Fish  

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