アオリイカ/Bigfin Reef Squid

b0203048_1058041.jpg

旬: 5-6月
主な産地: 福岡、長崎等
Season: May-June
Origin: Fukuoka, Nagasaki etc.


アオリイカは晩春から秋にかけて、暑い時期においしくなり、
イカの中では最も高価なものとされています。
大型のもので胴長40~45cm位まで大きくなり
中には重量6kgを超えるものも。
活きている時は透明で内臓まできれいに透けてみえます。

刺身、塩焼き、煮付け、天ぷら、バター焼等でどうぞ・・・

-------------------------------------------------
Bigfin Reef Squid (Aori-ika)

This squid is delicious in hot season, from late spring to autumn,
is most expensive in other squids.
Enjoyed as sashimi, grilled, stir-dish, tempra, with butter-sauce etc..
[PR]

by fukusui-shoji | 2012-05-10 11:03 | 鮮魚/Fresh Fish  

<< 北海道魚セット/Assort ... ソラマメ/Broad Bean >>